Foto: Martina Simkovicova

SoundLAB special: Fokker-orgel

Workshop voor kinderen (7+) met volwassenen
zo 2 apr 2023 13:00 - 14:30
zo 2 apr 2023
13:00 - 14:30
  • zo 2 apr 2023
    13:00 - 14:30
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Unieke workshop met het Fokker-orgel

Deze speciale SoundLAB workshop staat in het teken van het Fokker-orgel, waarvan er maar één in de hele wereld is. In deze workshop leer je dit unieke instrument zelf programmeren en besturen. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de klanken van het Fokker-orgel met behulp van onze SoundLAB instrumenten. 

Op een piano heeft een toonladder 12 toetsen in een octaaf: steeds zeven witte en vijf zwarte. Het Fokker-orgel in onze Kleine Zaal heeft er een stuk meer: maar liefst 31 per octaaf! Dat betekent dat je op dit orgel ook allerlei tonen kunt ontdekken, die je op andere instrumenten niet kunt vinden. 

Je kunt het Fokker-orgel met je handen bespelen, maar je kunt hem ook op afstand besturen met een computer. Voor deze workshop sluiten we een aantal van onze SoundLAB instrumenten aan op het orgel. In groepjes gaan jullie op ontdekkingstocht, maken én spelen jullie een eigen muziekstuk met het Fokker-orgel en onze elektronische instrumenten. Noten lezen of een instrument kunnen spelen is niet nodig. Kom en ontdek dit wonderlijke instrument! 

Meer informatie over dit bijzondere instrument: Het Fokker-orgel

De workshop is voor kinderen (7+) met volwassenen en wordt georganiseerd in het kader van de Kindermuziekweek  (24 maart t/m 2 april 2023)