Heleen Hulst + Gerard Bouwhuis (foto Carine Bijlsma)

Roaring Twenties

Nieuw Amsterdams Peil
vr 7 jul 2023 20:00 - 21:00
vr 7 jul 2023
20:00 - 21:00
  • vr 7 jul 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert Nieuw Amsterdams Peil
Henry Cowell Suite for violin and piano
Maurice Ravel Sonate in G voor viool en piano
Aaron Copland Sonate voor viool en piano

21:00 - 23:00 / DJ Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Heleen Hulst viool
Gerard Bouwhuis piano

Vioolsonates met een Amerikaanse touch

Parijs in de jaren 20 was de place to be, er verzamelden zich kunstenaars uit de hele wereld waaronder veel Amerikanen. Jazzmuziek werd erg populair in de Franse cafés en had een grote invloed op de jongere generatie Franse componisten. De verrukkelijke Vioolsonate van Maurice Ravel zou je een ode aan de jazz en blues kunnen noemen. De Amerikaanse componist Copland kwam in 1921 naar Parijs en hoewel hij in Amerika jazz had gehoord en gespeeld, kreeg hij juist hier een fascinatie voor deze populaire muziek, die als een rode draad door al zijn composities zou lopen. 

Henry Cowell gold als een excentriekeling die voor de nodige opschudding zorgde in vooroorlogs Amerika. In de twintiger jaren maakte hij als jonge componist met zijn radicale stijl furore in Frankrijk, Duitsland en zelfs Rusland. Zijn eigenzinnige Suite voor viool en piano laveert tussen lieflijke volksmuziek en rauwe dissonantie. Waar Ravel en Copland Amerikaanse invloeden laten horen, vermengt Cowell in zijn Suite juist muziek van de Europeaan Bach.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.