Muziekgebouw en Bimhuis (foto Nico Alsemgeest)

Bimhuis & Muziekgebouw

Unieke cultuurlocatie aan het IJ

Het Bimhuis en Muziekgebouw aan ’t IJ zijn twee toonaangevende muziekpodia op één locatie aan het IJ in Amsterdam. De podia hebben een eigen programmering, organisatie en identiteit, maar werken ook nauw samen. Met uitdagende concerten en festivals, gezamenlijke educatieprojecten en oog voor jong, opvallend talent.

Gezamenlijke concerten
Als zielsverwante podia onder één dak programmeren Bimhuis en Muziekgebouw af en toe samen concerten in de genres jazz, wereldmuziek of hedendaagse muziek. Het concert is daar waar het qua omvang of setting het beste tot z’n recht komt. Alles onder de gezamenlijke benaming Bimhuis & Muziekgebouw. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het podium waar het concert is.

Tips next door
Het Bimhuis en het Muziekgebouw wijzen elkaars publiek soms ook op concerten bij elkaar onder de noemer tip next door. Het gaat dan om concerten die een van de podia heeft geprogrammeerd, interessant voor het vaste publiek van de ander.

Jeugd en educatie
Bimhuis en het Muziekgebouw hebben ook een gezamenlijke afdeling Educatie. Op die manier zijn Amsterdamse scholen - en naschoolse opvang – beter te bereiken én te bedienen met een hoogwaardig en gevarieerd aanbod van concerten en activiteiten

bimhuis.nl