Jace Clayton (foto: Rocio Rodriguez Salceda)

Jace Clayton

Julius Eastman Memorial Dinner
vr 24 apr 2020 20:30 - 22:30
vr 24 apr 2020
20:30 - 22:30
  • vr 24 apr 2020
    20:30 - 22:30
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Jace Clayton concept, arrangement, elektronica
Arooj Aftab vocals
David Friend piano
Emily Manzo piano

Met twee pianisten, live elektronica en zang brengt geluidskunstenaar Jace Clayton een theatrale ode aan Julius Eastman. Deze Afro-Amerikaanse componist, die samenwerkte met Arthur Russell, Meredith Monk en Morton Feldman, was zijn tijd vooruit met politiek provocerende minimalistische pianomuziek. Hij leidde een tragisch leven en stierf onbegrepen op 49-jarige leeftijd, waarna zijn muziek in de vergetelheid raakte. Inmiddels wordt zijn muziek steeds vaker gespeeld, mede dankzij Clayton.

Clayton (alias DJ/rupture) is een actieve pleitbezorger en bewerker van vergeten of niet eerder ontdekte muzikale subculturen. Hij ontwikkelde de Sufi Plug In, muzieksoftware om composities mee te maken buiten dogma’s over geluid en compositie om. Met deze software, twee pianisten én soefi-zangeres Arooj Aftab brengt hij een passende ode aan de rusteloze en eigenzinnige geest van Eastman.

Dit concert is geannuleerd vanwege de corona-maatregelen, maar we zijn blij dat dit concert een plek gaat krijgen in de programmering van het Minimal Music Festival (15 t/m 18 april 2021 in het Muziekgebouw). Het concert zal onderdeel worden van het programma op 16 of 17 april 2021; de exacte datum is nog niet bekend, we kondigen dit op een later moment aan op de programmapagina van het Minimal Music Festival. Voor beide dagen zijn al wel dagkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar. Kaartkopers ontvangen z.s.m. bericht.

Theatrale ode aan een eigenzinnig genie door DJ/rupture

The Julius Eastman Memorial Dinner
The Julius Eastman Memorial Dinner