Veelgestelde vragen

SoundLAB workshops

Op welke dagen zijn er workshops SoundLAB?
De openbare workshop Maak Muziek!/SoundLAB vinden meestal plaats op zondagmiddag. > Kijk hier voor de data

Voor wie zijn de workshops op zondag?
De vaste, openbare workshops zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar met hun ouder(s)/ verzorger(s). In een gevarieerd samengestelde groep bedenk je samen een nieuw muziekstuk dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring, waarvoor noten lezen of een instrument kunnen spelen compleet onbelangrijk is.

Kunnen kinderen jonger dan 7 ook naar de workshop SoundLAB?
Helaas niet. De instrumenten en werkvormen in deze workshops zijn niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar.

Hoe lang duurt een workshop?
Vaste, openbare workshops duren 90 minuten.

Kun je een kinderfeestje vieren met een workshop SoundLAB?
Ja, dat kan zowel tijdens de vaste, openbare workshops, als op een dag en tijdstip in overleg. Kinderfeestjes op afspraak zijn besloten (dus alleen met eigen vrienden en vriendinnen) en de jarige krijgt na de workshop het gemaakte muziekstuk mee op een USB stick. Goed om te weten: het is mogelijk de ontvangstruimte (Atriumkamer) te huren (€30 per half uur) om zelf meegenomen taart of hapjes te eten. In deze ruimte staat een lange tafel met bankjes en is een klein keukenblokje met aanrecht en koelkast.

Mag je iets eten in de workshopruimte?

Nee, niet in de ruimte waar de workshops worden gegeven, de Atriumzaal. Wel in de ontvangstruimte, de Atriumkamer. Voor scholen en naschoolse opvang is de Atriumkamer ruimte kosteloos te gebruiken. Voor workshops op maat is de ruimte te huren (€ 25 per half uur). En voor groepen vanaf 25 personen is het ook mogelijk door 4'33 grand café hapjes en drankjes te serveren.

Is een workshop SoundLAB interessant voor volwassenen en jongeren?

De bijzondere instrumenten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen interessant. Daarom organiseren wij ook workshops voor jongeren en volwassenen. Onze workshopleiders (muziekdocenten) werken met werkvormen die zijn afgesteld op leeftijd en doelgroep.

Voor welke soort groepen organiseert het Muziekgebouw workshops?

Naast openbare workshops, organiseren we workshops voor onder meer scholen, bedrijven, families en vriendengroepen. De workshops zijn geschikt voor minimaal 5 en maximaal 32 personen. Voor grotere groepen scholieren organiseren wij Educatie Circuits: workshops afgewisseld met rondleidingen en een schoolconcert.

Zijn workshops voor scholen te combineren met andere activiteiten?
Ja, bijvoorbeeld met een (school)concert, rondleiding of andere workshops. Volwassenen kunnen de workshop combineren met lunch, borrel of diner in Grand café 4'33. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Kunnen mensen met een beperking een workshop SoundLAB volgen?

Ja, onze workshops zijn ook geschikt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Wij stellen deze workshops speciaal samen. Begeleiders kunnen bij deze workshops kosteloos meedoen.

Zijn er ook workshops alleen voor volwassenen?
Ja, op verschillende donderdagen in het jaar kunnen volwassenen een workshop SoundLAB XL volgen. Instellingen of bedrijven kunnen voor uitjes ook bij ons terecht. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Zijn er ook workshops, rondleidingen of concerten voor MBO/HBO/WO?
Ja, die organiseren wij in overleg. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Waar vinden de workshops plaats in het Muziekgebouw?

De workshops worden gegeven in de Atriumzaal op de 2e etage van het gebouw. Wie met de tram komt en via de loopbrug het gebouw binnenkomt, is direct in het Atrium. De Atriumzaal is dan aan de rechterkant. Vanaf de begane grond kun je met de trap of lift naar het Atrium.
> Route-informatie

Is de workshopruimte (Atriumzaal) rolstoeltoegankelijk?
Ja, zowel het Muziekgebouw als de Atriumzaal zijn rolstoeltoegankelijk.