Steun ons

In deze tijden kunnen wij je steun goed gebruiken. Word Vriend van het Muziekgebouw of doneer eenmalig.

Wat maak je mogelijk met je steun?
Met je bijdrage maak je mogelijk dat we muziek kunnen blijven programmeren en dat musici kunnen blijven spelen. Ook steun je onze bijzonder muzikale projecten, SoundLAB en de totstandkoming van nieuwe composities.

Schenken aan het Muziekgebouw
Schenken kan op verschillende manieren. Je kan structureel doneren (als Vriend van het Muziekgebouw) of eenmalig. Bekijk de mogelijkheden hieronder en kies een bedrag dat bij je past. Elke bijdrage is van harte welkom!


Bij een structurele schenking kan je kiezen om het bedrag maandelijks van je rekening te laten afschrijven of in één keer aan het begin van het seizoen. Vanaf een jaarbijdrage van € 50 bieden wij je als Vriend van het Muziekgebouw verschillende tegenprestaties.

Vrienden van het Muziekgebouw kunnen rekenen op :

Vanaf € 50
• Uitnodigingen voor bijzondere Vriendenevenementen
• De mogelijkheid om als eerste kaarten voor het nieuwe seizoen te bestellen
• Het Vriendenmagazine DichtbIJ

 Vanaf € 150
• Alle bovenstaande voordelen, met daarbij:
• Ieder seizoen een uitnodiging voor een bijzondere extra activiteit

Vanaf € 500
• Alle bovenstaande voordelen, met daarbij:
• Uitnodiging exclusieve avond: de Muzikale Salon op het podium van de Grote Zaal

Vanaf € 1.000
• Alle bovenstaande voordelen, met daarbij:
• Uitnodiging voor de Seizoensopening of een Festivalopening van het Muziekgebouw


De bijdragen van particuliere schenkers helpen ons projecten mogelijk te maken als:


• Bijzondere artistieke programma’s: bijvoorbeeld het Kurtág Festival (maart 2023) en het Minimal Music Festival (april 2023).
• Opdrachtcomposities: het Muziekgebouw draagt bij aan de ontwikkeling van muziek door ieder seizoen verschillende opdrachten aan componisten te verstrekken (mede dankzij steun van Ammodo).
• Educatieve projecten: in ons eigen SoundLAB maken kinderen en tieners kennis met hedendaagse muziek en ons talentontwikkelingsprogramma geeft een podium aan veelbelovende jonge musici.


Geef in het vakje of met de slider het bedrag aan dat je wilt doneren. Wanneer je € 50 of meer doneert, kun je een jaar lang gebruik maken van de voordelen van ons Vriendenprogramma.


Het is mogelijk het Muziekgebouw op te nemen in je testament. Je ontvangt dan dezelfde privileges als Vrienden die € 1.000 of meer bijdragen. Neem hiervoor contact op met Roelof Voorintholt (relatiebeheer).

Fiscaliteit
Het Muziekgebouw heeft de culturele ANBI-status, wat betekent dat je een groot gedeelte van je (eenmalige of periodieke) schenking van de belasting kunt aftrekken. Op www.anbigift.nl/muziekgebouw tref je een rekenmodule waarbij je snel kunt zien welk belastingvoordeel dat oplevert. Daarnaast is het Muziekgebouw volledig vrijgesteld van erfbelasting, waardoor de schenking vanuit een erfenis volledig aan de doelstelling ten goede komt.

Aanmelden en contact
Je kan je donatie kenbaar maken door via het online aanmeldformulier of door contact op te nemen met Roelof Voorintholt (relatiebeheer): vrienden@muziekgebouw.nl, T 020-7882010 of 06 14393153.

Gegevens
Rekeningnummer: NL76 RABO 0383 5347 47
Vermeld bij een eenmalige schenking ook naam en adres. 
ANBI/RSIN nummer: 004931415
ANBI-verklaring 2020 >